Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Ποιους αφορά και τι αναφέρει

εργασία

 

Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ΕΛΤΑ μεταξύ διοίκησης των Ταχυδρομείων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ). Την  διοίκηση των ΕΛΤΑ  εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Σκλήκας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) η πρόεδρος της Εκτελεστικής της Επιτροπής,  Ανδρέου Βάνια και ο γενικός γραμματέας της ,Μώρος Γιάννης.

Είναι δύο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η  πρώτη αφορά κύρια στο μισθολογικό ζήτημα, η δεύτερη  παρέτεινε τη διάρκεια και για την επόμενη τριετία του «Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού ΕΛΤΑ», όπως μέχρι πρότινος ίσχυε.

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΤ, «πρόκειται για ιστορική και κρίσιμη για τον χώρο των ταχυδρομικών εξέλιξη, καθότι μεσούσης της διαδικασίας μετασχηματισμού του Ομίλου και σε ένα δυσμενέστατο ευρύτερο περιβάλλον, κατοχυρώνονται κεκτημένα, κρατιέται “ζωντανός” ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επίσης, μετά από πολλά χρόνια υπάρχει συμφωνία που προβλέπει αυξήσεις μισθών».

Επίσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι εξαιρετικής σημασίας η συμφωνία διατήρησης του θεσμικού πλαισίου που προστατεύει την ωρίμανση (κλιμάκια -χρονοεπιδόματα), το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ΕΛΤΑ (ΤΕΑ ΕΛΤΑ), την αξιοκρατία, τις άδειες, τις αργίες, τις διευκολύνσεις κ.α., θωρακίζοντας τον εργαζόμενο με σημαντικά δικαιώματα.

Η νέα τριετής ΕΣΣΕ

Σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, η νέα τριετής ΕΣΣΕ προβλέπει:

Ακόμη, με τη δεύτερη ΕΣΣΕ, όπως τονίζει η ΠΟΣΤ, επιτεύχθηκε η επαναβεβαίωση του θεσμικού πλαισίου, με την αποδοχή από εργαζόμενους και εργοδότη, για τρία χρόνια του Κανονισμού Εργασίας, όπως αυτός ίσχυε.

Exit mobile version