Watsa: Αισιόδοξος για συμφωνία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά τη συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές, που τη θεωρεί ως τη μόνη λογική εξέλιξη, εξέφρασε ο Prem Watsa, μεγαλομέτοχος της Eurobank και επικεφαλής της καναδικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας Fairfax. 

Ο Watsa είχε σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia και μίλησε σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη τους. 

Ο μεγαλοεπενδυτής είπε ότι η Ελλάδα έχει πλήθος πλεονεκτημάτων και  – αναφερόμενος στην καθυστέρηση να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της – ότι οι συμφωνίες συχνά ολοκληρώνονται την τελευταία στιγμή. 

Αναφορικά με την πορεία της Eurobank, ο επικεφαλής της Fairfax σημείωσε ότι με την άρση της αβεβαιότητας η πορεία της Eurobank θα είναι εξαιρετική. «Πριν ένα χρόνο επενδύσαμε στην Eurobank. Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής αρχικά αυξήθηκε και κατόπιν μειώθηκε από την εποχή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της τράπεζας δεν έχουν αλλάξει. Κατά συνέπεια αυξήσαμε τη συμμετοχή μας».

Όπως είπε η Eurobank διαθέτει ικανό management, το οποίο υποστηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και οι τοποθετήσεις των μετόχων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Exit mobile version