Quantcast
Βρεφονηπιακοί σταθμοί και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Έξτρα χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ για την κάλυψη επιπλέον 6.298 vouchers - enikonomia.gr
share

Βρεφονηπιακοί σταθμοί και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Έξτρα χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ για την κάλυψη επιπλέον 6.298 vouchers

δημοσιεύτηκε:

Έξτρα χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ  από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την κάλυψη επιπλέον 6.298 vouchers σε βρεφονηπιακούς  σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Όπως επισημαίνεται  μετά την υποβολή των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ και με στόχο να τηρηθεί στο ακέραιο η δέσμευση για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων με πλήρη φάκελο για τους βρεφονηπιακούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προχωρεί στην αύξηση κατά 18.096.069 του αρχικού προϋπολογισμού. Με την έξτρα χρηματοδότηση ο τελικός προϋπολογισμός από τα 361.200.000 θα φτάσει τα 379.296.069 εκ. ευρώ, ενώ την περίοδο 2023-2024 ήταν 341.200.000.

Η απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τη διάθεση της έξτρα χρηματοδότησης επέτρεψε την κάλυψη επιπλέον 4.856 βρεφών και νηπίων, 1.336 ατόμων με αναπηρία άνω των 22 ετών για την ένταξη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, και επιπλέον 106 παιδιών για ένταξη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης τυπικής ανάπτυξης.

Ο συνολικός αριθμός των voucher

Ο συνολικός αριθμός των vouchers του προγράμματος 2024- 2025 ανέρχεται σε 173.363. Συγκεκριμένα θα διατεθούν:

  • 104.581 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • 57.103 σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης
  • 1.679 σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Το ποσό του κάθε voucher για παιδιά και άτομα με αναπηρία άνω των 22 ετών ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.

Η δήλωση Ζαχαράκη

Για το θέμα αυτό μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία  Ζαχαράκη. «Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για τις οικογένειες να διασφαλίσουν για τα παιδιά τους, μια θέση στο βρεφονηπιακό σταθμό, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και για αυτό εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και αυξάνουμε σημαντικά τα vouchers που δίνουμε. Φέτος προχωράμε σε έξτρα χρηματοδότηση του ήδη αυξημένου προγράμματος, και τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευση για κάλυψη των αιτήσεων με πλήρη φάκελο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, και των αιτήσεων για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία με ειδική μέριμνα για τα παιδιά άνω των 22 ετών» σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «για πρώτη φορά φέτος προβλέψαμε αυξημένη μοριοδότηση για πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. Γνωρίζουμε, με βάση το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Όμως ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία 20.000 θέσεων σε υφιστάμενους ή νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς με 70 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση δώσαμε στους Δήμους της χώρας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα και με ευρωπαϊκούς πόρους, είτε να αυξήσουν τις θέσεις στους υπάρχοντες δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ή να φτιάξουν όπου είναι αναγκαίο και εφικτό καινούργιους».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.