Quantcast
Βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb: Μέχρι σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων-Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb: Μέχρι σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων-Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν για υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης να υποβάλουν τις « δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής »που αφορούν στις μισθώσεις του αμέσως προηγούμενου διαστήματος.

Υπενθυμίζεται πως  σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι  δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο. Αναλυτικά οι εκμισθωτές θα πρέπει να γνωρίζουν για τις μηνιαίες δηλώσεις των παρόχων υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης τα εξής:

  • Θα πρέπει να επισκέπτονται τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με τους προσωπικούς του κωδικούς TAXISnet προκειμένου να καταχωρήσουν /να εγγράψουν το ακίνητο και να αποκτήσουν  τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α.).
  • Θα πρέπει να αναρτούν τον Α.Μ.Α. στις ψηφιακές πλατφόρμες της οικονομίας του διαμοιρασμού αλλά και σε κάθε μέσο προβολής.
  • Θα πρέπει να υποβάλλουν τη «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι την 20η του μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο.
  • Θα πρέπει να καταχωρούν στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στοιχεία (συνδικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά, κ.λπ.), τα οποία είναι απαραίτητα για τον προσδιορισμό του ετήσιου εισοδήματος ανά δικαιούχο εισοδήματος.
  • Θα πρέπει να προβαίνουν σε δημόσια κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ποσού που αναλογεί σε αγνώστους δικαιούχους εισοδήματος, τους οποίους ο «Διαχειριστής», δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει κατά την εγγραφή του «Ακινήτου» στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.