Quantcast
Βουλή: Αυτή είναι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το τέλος επιτηδεύματος -Τι αναφέρει - enikonomia.gr
share

Βουλή: Αυτή είναι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το τέλος επιτηδεύματος -Τι αναφέρει

δημοσιεύτηκε:

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για κατάργηση της εξαίρεσης από τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος εργαζομένων με μπλοκάκι.

Την τροπολογία αυτή την υπογράφει ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με την οποία, όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «αίρει την αδικία σε βάρος των εργαζομένων με μπλοκάκι, που εξαιρέθηκαν από τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος».

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση διορθώνεται η άδικη φορολογική διάκριση που επέφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ. εις βάρος των χιλιάδων συμπολιτών μας που απασχολούνται με το καθεστώς έκδοσης παραστατικού (με “μπλοκάκι”), οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στη μείωση του τέλους επιτηδεύματος που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2023. Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής επιλογής ήταν να μην μειωθεί το τέλος επιτηδεύματος για όσους απασχολούνται με το καθεστώς έκδοσης παραστατικού. Ως εκ τούτου, αναδεικνύεται ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας της προτεινόμενης ρύθμισης, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία, με διαγραφή της επίμαχης εξαίρεσης εις βάρος τους. Η άρση άλλωστε της άνισης και αδικαιολόγητης φορολογικής μεταχείρισης των συμπολιτών μας “με μπλοκάκι” είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να μην συσσωρεύονται εκκρεμότητες επί του θέματος, δεδομένου ότι “καταργείται το 2025 πλήρως το τέλος επιτηδεύματος για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση” όπως επισήμως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», τονίζουν ο πρόεδρος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.