Quantcast
Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έρχεται νέα πρόσκληση στο τέλος Οκτωβρίου -Τι διευκρίνισε η Ζαχαράκη για τις θέσεις - enikonomia.gr
share

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έρχεται νέα πρόσκληση στο τέλος Οκτωβρίου -Τι διευκρίνισε η Ζαχαράκη για τις θέσεις

δημοσιεύτηκε:

Για  το θέμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς  μίλησε σήμερα  μεταξύ άλλων η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό.

«Αυτό που θα έχουμε αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό από το 2025 και μετά είναι να μπορούν και οι δήμοι πλέον με την διάταξη που φέραμε να προσθέσουν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς .Κυρίως το πρόβλημα είναι στα βρεφικά τμήματα  έτσι ώστε να  μπορέσει να αντικατοπτριστεί όλο αυτό το σύνολο των voucher και σε υλοποιημένη πολιτική . Να μπορεί  δηλαδή ο γονέας  να βρει θέση σε σταθμό .Αυτό το πρόγραμμα και η πρόσκληση θα είναι στον αέρα τέλος Οκτωβρίου καθώς έχουμε τρέξει ήδη πολύ τις διαδικασίες έτσι ώστε να αφορά και τους δήμους και τους ιδιώτες. Μιλάμε και για αύξηση θέσεων εργασίας σε υπάρχοντες σταθμούς αλλά και για δημιουργία νέων σταθμών ».

«Εδώ μιλάω και απευθύνομαι σε δήμους που δεν έχουν αυτή τη στιγμή σταθμούς και πρέπει να αποκτήσουν . Είναι χρηματοδότηση  από το Ταμείο Ανάκαμψης .. 70 εκατ ευρώ . Και μιλάμε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ηλικιακό όριο μεταξύ 2 μηνών και 2,5 ετών. Αυτή είναι σημαντική προσθήκη. Καλύπτει έως και 50%  και για κτιριακές δομές για βελτιώσεις για εξωτερικούς χώρους και για εξοπλισμό » συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.