Τσίπρας: Το 2015 μπήκε τέλος στο Grexit, το 2016 ξεκινά η έξοδος από την κρίση

«Ο πολιτικός σχεδιασμός αυτής της κυβέρνησης σε αντίθεση με τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν εξαντλείται στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, αλλάυπάρχει ένα όραμα για έξοδο από την κρίση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός είπε πως «το 2015 ήταν η χρονιά για το οριστικό τέλος του Grexit, ενώ το 2016 θα πρέπει να είναι η αφετηρία για έξοδο από την κρίση».

Όπως είπε χαρακτηριστικά το 2016 θα πρέπει να εδραιωθεί η οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στον τόπο μας με απαρέγκλιτη προϋπόθεση τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία διατυπώθηκε ξεκάθαρα τρεις φορές.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το 2016 θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

“Η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση”

Σε ό,τι αφορά το χρέος ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συζήτηση θα ανοίξει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης για την οποία η κυβέρνηση εμφανίζεται ως επισπεύδουσα δύναμη. Και τούτο γιατί ” η αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να είναι βιώσιμη η εξυπηρέτησή του είναι απολύτως αναγκαίο σήμα που πρέπει να δοθεί τόσο προς τους επενδυτές όσο και προς τις αγορές διότι μόνο τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές και οι επενδυτές να λάβουν το μήνυμα ότι αυτή “η απαίσια”, όπως είπε, συζήτηση περί Grexit έχει τελειώσει οριστικά.

Exit mobile version