Quantcast
Τσίπρας: Προστασία της πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Προστασία της πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους

δημοσιεύτηκε:

Την προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των χαμηλότερων εισοδηματικά ομάδων του πληθυσμού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στη Βουλή. 

Το Φθινόπωρο, είπε, θα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η αναστολή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Κανένας χαμηλόμισθος, κανένας χαμηλοσυνταξιούχος, κανένας άνεργος δεν πρέπει να φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του, είπε ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά, προανήγγειλε ότι η διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών θα αφορά μικρότερο ποσοστό δανειοληπτών από αυτή που ισχύει σήμερα (που προστατεύει ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ και για εισόδημα δανειοληπτών έως 35.000 ευρώ), κάτι για ο οποίο πιέζει από καιρό η τρόικα.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα ξεκινά από αύριο και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να βελτιώσει τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και να βρει αντισταθμιστικά μέτρα για να πληγούν όσο το δυνατόν λιγότερο διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Στο νέο πρόγραμμα θα υπάρχει και η ρύθμιση του χρέους, για την οποία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον δεν συζητείται η αναδιάρθρωση και αναδιάταξή του, αλλά το βάθος στην οποία θα γίνει, εννοώντας τη διάρκεια της επιμήκυνσης για την αποπληρωμή του χρέους και της περιόδου χάριτος (μη πληρωμής τόκων).
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με το νέο τριετές πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα να φύγει το φάντασμα του Grexit, αλλά σημείωσε με ανησυχία ότι το θέμα αυτό θα το επαναφέρει ο κ. Σόιμπλε, όπως το έκανε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου.
Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον θα στρέψει την πολιτική του σε τέσσερις άξονες: Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, την προώθηση σημαντικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προσέλκυση επενδύσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.