Quantcast
Τσίπρας: Οι δανειστές δεν δέχονται την πρόταση για διπλούς συντελεστές ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Οι δανειστές δεν δέχονται την πρόταση για διπλούς συντελεστές ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει νέα φόρμουλα για τις αλλαγές στον ΦΠΑ, καθώς οι δανειστές διαφωνούν με την πρότασή της για διπλούς συντελεστές ΦΠΑ – 15% και 6,5% αν οι αγορές γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή 18% και 9,5% αν γίνονται χωρίς κάρτα -, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην 5ωρη συνεδρίαση, διτυπώθηκε από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα γίνει σε δύο φάσεις.

Την πρώτη φάση που μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και μια  δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο και θα έχει καταλήξει ως το φθινόπωρο και θα πρέπει να περιλαμβάνει και συμφωνία για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει. Επιμένει να αρνείται τις ομαδικές απολύσεις, θέλει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Στη συνεδρίαση μετείχε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.