Τσίπρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας

“Πολύ αισιόδοξος” για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τις συναντήσεις που είχε με την Άγκελα Μέρκελ, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, και με τους Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αμέσως μετά.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στις διμερείς επαφές με τη γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής  επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο Brussels Group και υπήρξε αισιοδοξία από όλους ότι “θα μπορούμε σύντομα να έχουμε επίσημη καταγραφή αυτής της προόδου».

Ερωτηθείς πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε μια συμφωνία με τους εταίρους,ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είμαστε κοντύτερα  απ’ ότι πριν. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευτυχή κατάληξη για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς υπάρχει ουσιαστική αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

«Μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαικού Νότου, καταφέραμε να περάσουμε στο κοινό ανακοινωθέν ειδική αναφορά για συνεργασία όχι μόνο με τις χώρες καταγωγής αλλά και με τις χώρες διέλευσης και ιδίως με την Τουρκία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εκανε λόγο για συμφωνία να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες αλλά παράλληλα και η δυνατότητα να περιοριστεί η προσέλευση μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

«Ενισχύσαμε μαζί με άλλες χώρες την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει δικαιότερη κατανομή της ευθύνης», σημείωσε.

Exit mobile version