Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις καταθέσεις – Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος του 2015

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Κατόπιν των σημερινών επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι επί τάπητος ετέθη το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

«Οι δανειστές, όπως και εμείς, επιθυμούν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή έως τα τέλη του έτους» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε επίσης ότι «υπάρχουν 3- 4 σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το ένα από αυτά αφορά στο χρονοδιάγραμμα, «στο ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβριο, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη». Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα το αγροτικό, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά για τους αγρότες, να δούμε ποια μπορούν να έρθουν πιο νωρίς και ποια μπορούν να πάνε πιο πίσω». Επίσης, το πώς θα λειτουργεί και ποια περιουσιακά στοιχεία θα ενταχθούν στο νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι δεν τέθηκε σήμερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια και που συζητείται συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

 

 

Exit mobile version