Quantcast
Τράπεζες: Αυτές είναι οι νέες χρεώσεις στις προμήθειες συναλλαγών- Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Τράπεζες: Αυτές είναι οι νέες χρεώσεις στις προμήθειες συναλλαγών- Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται μειώσεις στις προμήθειες  συναλλαγών ορισμένων τραπεζών .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ” Καθημερινή” η Εθνική Τράπεζα και η  Alpha Bank θα μειώσουν τις προμήθειες σε επιλεγμένες κατηγορίες συναλλαγών. Στις μειώσεις περιλαμβάνονται και οι χρεώσεις των άμεσων εμβασμάτων, δηλαδή αυτών που εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο, για τα οποία τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Alpha Bank ανακοίνωσαν τη μείωση της προμήθειας έως ένα συγκεκριμένο ποσό. Να σημειωθεί όμως ότι τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα έως 500 ευρώ την ημέρα μέσω του IRIS χωρίς χρέωση.

Οι χρεώσεις

Ήδη πάνω από 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα έχουν ενεργοποιήσει το IRIS (person to person) και ο αριθμός αυτών που κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυξάνεται καθημερινά. Σε ό,τι αφορά τη μείωση των χρεώσεων που ανακοίνωσε η Εθνική, αυτές τίθενται σε ισχύ από τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 και αφορούν:

  • Μείωση προμήθειας πληρωμής λογαριασμών, μέσω ΑΤM και APS με χρήση κάρτας, κατά 50%. Η προμήθεια για την πληρωμή λογαριασμών δεν είναι οριζόντια καθώς εξαρτάται από τη συμφωνία που έχει κάνει η τράπεζα με την εταιρεία και ξεκινάει από 0,50 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει όμως έως και το 1 ευρώ και πλέον μειώνεται στο μισό.
  • Μηδενισμός προμήθειας εκ- φόρτισης προπληρωμένων καρτών από 2 ευρώ.
  • Μείωση προμήθειας άμεσης αποστολής εμβάσματος (instant payment) μέσω internet και mobile banking για ποσά έως 500 ευρώ από 2,5 ευρώ σε 1,5 ευρώ.
  • Μείωση προμήθειας χορήγησης καρνέ επιταγών από ευρώ 2 σε 1 ευρώ.
  • Μηδενισμός προμηθειών μετατροπής συναλλάγματος για συναλλαγές κατόχων προπληρωμένων καρτών μέσω της εφαρμογής Next.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Εθνική, η τράπεζα με αυτές τις πρωτοβουλίες, «αποδεικνύει την πρόθεσή της για διαρκή αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών της τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό της δίκτυο». Επίσης, ανακοίνωσε ότι διατήρησε πρώτη σε εύλογα επίπεδα τις χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω IRIS και POS, εφαρμόζοντας και ανώτατο όριο χρέωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, και έδωσε προτεραιότητα στη σύνδεση καταστήματος και digital υπηρεσιών. Επισημαίνει ακόμη ότι στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, τα ταμεία εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, σε καθημερινή βάση χωρίς περιορισμούς.

Οι μειώσεις που ανακοίνωσε η Alpha Bank  αφορούν :

  • Εξερχόμενα  εμβάσματα ιδιωτών  μέσω myAlpha Web ή  myAlpha Mobile για τα οποία η προμήθεια μειώνεται  σε 1 ευρώ για ποσά ύψους έως 1.000 ευρώ.
  • Τη δωρεάν επανέκδοση  χρεωστικής κάρτας λόγω απώλειας ή φθοράς,
  • Τη δωρεάν έκδοση και πρώτη φόρτιση προπληρωμένης κάρτας Mastercard και τη δωρεάν επανέκδοση προπληρωμένης κάρτας Μastercard λόγω απώλειας ή φθοράς.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της  η Alpha Bank,  από τις συγκεκριμένες μειώσεις προ βλέπεται να επωφεληθούν περισσότεροι από 1,5 εκατ. πελάτες.  Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν την υπηρεσία IRIS (P2B) για όλο το 2024 με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της χρήσης της υπηρεσίας άμεσων πληρωμών μετά την ένταξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Alpha Bank προσφέρει περαιτέρω δυνατότητες πραγματοποίησης καθημερινών συναλλαγών χωρίς χρεώσεις για τους υφιστάμενους και νέους πελάτες συνδρομητικής τραπεζικής, μέσω των πακέτων συναλλαγών myAlpha Benefit που προσφέρονται με μηνιαία χρέωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.