Το κείμενο των συμπερασμάτων του Eurogroup για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε το κείμενο των αποτελεσμάτων της σημερινής συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Άμστερνταμ. Η πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος τέθηκαν στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, το κείμενο των αποτελεσμάτων του Eurogroup περιγράφει την κατάσταση για την Ελλάδα ως εξής: «Οι Θεσμοί και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πορεία των εργασιών της εν εξελίξει πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τα θεσμικά όργανα και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, απαιτείται περαιτέρω δουλειά σε ορισμένους τομείς πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικής στρατηγικής και του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να έρθουν γρήγορα σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα σχετικά με τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που αφορούν σε ζητήματα όπως τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το Eurogroup είναι αισιόδοξο πως η συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες και αν είναι, τότε το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου σε έκτακτη συνεδρίαση για να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Exit mobile version