Τι αναφέρει η επιστολή δανειοληπτών ελβετικού φράγκου προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

ελβετικό φράγκο

Κρίσιμα ερωτήματα για το θέμα των δανείων με ρήτρα ελβετικού φράγκου που αφορά 200.000 και πλέον εμπλεκόμενους απέστειλε ο ΣΥΔΑΝΕΦ προς τα μέλη του  Ελληνικού Κοινοβουλίου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου με άρθρο του ζητά από την κυβέρνηση και τις τράπεζες να βρεθεί μια λύση που να μην βασίζεται μόνο σε οικονομικές παραμέτρους αλλά να υπολογίζει και τις συνέπειες στον ανθρώπινο παράγοντα.

 

Η επιστολή του Συλλόγου

«Είναι αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πως για το εν λόγω και μείζον αυτό ζήτημα διαχρονικά έχει πάρει θέση το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, προκαλώντας μάλιστα οι ίδιοι πλήθος επερωτήσεων στη Βουλή, αναγνωρίζοντας από κοινού την καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες νοικοκυριά.

Στο σημείο όμως αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και να δοθεί μια απάντηση προς το τεχνοκρατικό επιτελείο, συμβούλους του κ. Υπουργού Οικονομικών μετά και τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις για το ζήτημα των δανείων με ρήτρα αξίας ελβετικού Φράγκου που χορηγήθηκαν στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα!

Ερωτώνται:

Ενημερώνουμε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και εφιστούμε την προσοχή στους νεοκλεγέντες Ευρωβουλευτές, τους οποίους με μια φωνή χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες ρωτούν, ζητώντας απαντήσεις από την Ευρώπη. Ο μείζων πολιτικός στόχος της ενοποίησης της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς και οικονομίας, όπως αυτός εκφράζεται στις ιδρυτικές Συνθήκες της ΕΕ είναι προσχηματικό ή περιπτωσιολογικό αφήγημα, που κρίνετε ότι δεν αφορά τους δανειολήπτες της Ελλάδας;

Και επειδή, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό ακούμε διάφορες προτάσεις που προσομοιάζουν με τον εξωδικαστικό, προτάσεις μιας « ανακούφισης» οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε από αυτό το βήμα, μιας και δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα συνάντησής μας με τον Υπουργό, ότι οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν αυτής που ζητά ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ) και αιτούνται μέσω της νομικής οδού οι συλλογικές αγωγές, που είναι ο,τι δόθηκε ως επίλυση σε όλη την Ευρώπη (ισοτιμία εκταμίευσης και αναδρομικότητα), δεν θα είναι λύση για τους δανειολήπτες, αλλά για τους τραπεζίτες που βλέπουν πως πλησιάζει η δικαστική τους κρίση με βάση την ενωσιακή νομολογία.

Σε ένα κοινωνικό έγκλημα δεν υπάρχει το “ολίγον” και σαφώς από μέρους μας δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ με τη στάση μας τα υπερκέρδη των τραπεζών από όπου και αν αυτά προέρχονται!»

 

 

 

 

Exit mobile version