Την πώληση δανείων των κυπριακών τραπεζών ζητά η τρόικα

Η πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων των κυπριακών τραπεζών αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα που ζήτησε η τρόικα – Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ – από την κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να εκταμιευθούν τα 500 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από την έβδομη αξιολόγηση του προγράμματός της.

Στη συνάντησή τους με την κυπριακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν ότι, εκτός από μια σειρά μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να εκπληρωθούν ακόμα δυο βασικές προϋποθέσεις: Η πακετοποίηση και πώληση δανείων- μέτρο για το οποίο δεν έχει κατατεθεί ακόμα ενώπιον της Βουλής σχετικό νομοσχέδιο – και η έγκριση από την Βουλή του νομοσχεδίου για τους τίτλους ιδιοκτησίας εγκλωβισμένων αγοραστών από αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Επίσης, οι δανειστές υπέδειξαν την ανάγκη υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), των μεταρρυθμίσεων του δημόσιου τομέα και των αποκρατικοποιήσεων.

Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι, ενώ «οι αριθμοί ευημερούν», η πολιτική της λιτότητας που επικρατεί έχει αυξήσει την ανεργία και ότι ένα στα τρία νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Exit mobile version