Quantcast
Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλότερος τζίρος από το 2023 - Τι προκύπτει από δύο έρευνες του εμπορικού κόσμου - enikonomia.gr
share

Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλότερος τζίρος από το 2023 – Τι προκύπτει από δύο έρευνες του εμπορικού κόσμου

δημοσιεύτηκε:

Συγκλίνουσες αν και διαφορετικές ως προς το εύρος του ερευνητικού τους πεδίου, είναι οι έρευνες του εμπορικού κόσμου για τα αποτελέσματα της περιόδου των θερινών εκπτώσεων.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ κατέγραψε μεταξύ άλλων ότι: «Περισσότερες από τις μισές εμπορικές επιχειρήσεις (57%) που συμμετείχαν στις εκπτώσεις κατέγραψαν χαμηλότερες πωλήσεις συγκριτικά με πέρυσι. Για το 37% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2023, ενώ μόλις το 6% των επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τις επιδόσεις των επιχειρήσεων ανά μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Οι νησιωτικές περιοχές και η Αττική φαίνεται να είχαν σχετικά καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, εξαιτίας και της ευνοϊκής φέτος τουριστικής κίνησης.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί επιχειρηματίες (45%) δεν έμειναν καθόλου ή έμειναν λίγο ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων. Από την άλλη πλευρά, μόνο ένα ποσοστό 6% εμφανίζεται ως «πολύ ικανοποιημένο».

Στην Αττική, σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, κατεγράφη ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη εκπτωτική περίοδο του 2023, το 21% των εμπόρων δήλωσε ότι έκανε καλύτερο τζίρο, το 18,8% δήλωσε ότι έκανε τον ίδιο τζίρο και χειρότερο τζίρο δήλωσε ότι έκανε το 58,7%.

Δείτε εδώ την έρευνα της ΕΣΕΕ

Δείτε εδώ την έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.