Θερινές εκπτώσεις 2024: Σήμερα η πρεμιέρα -Τι πρέπει να γνωρίζετε

εκπτώσεις

Από σήμερα, Δευτέρα, 8 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 πραγματοποιούνται οι θερινές εκπτώσεις για το 2024 στα εμπορικά καταστήματα.

Ενώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιουλίου με το πλαίσιο ωραρίου να καθορίζεται από τις 11 π.μ μέχρι και τις 8μμ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στόχος του λιανικού εμπορίου για το φετινό καλοκαίρι είναι ο συνολικός τζίρος Ιουλίου και Αυγούστου να κινηθεί πάνω από τον περυσινό πήχη των 7 δισ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων στο ξεκίνημα θα κυμανθούν από 30% έως 50% και προς το τέλος της δίμηνης εκπτωτικής περιόδου ίσως φτάσουν και στο 70%.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κλάδοι του λιανικού εμπορίου με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον κύκλο εργασιών των θερινών εκπτώσεων είναι ο κλάδος των ενδυμάτων και υποδημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, ο κλάδος των καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών, ο κλάδος των ρολογιών και κοσμημάτων, ο κλάδος των επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, ο κλάδος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων. Αναλυτικά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Ενώ για τη διαφορά εκπτώσεων και προσφορών θα πρέπει να ξέρουν τα εξής:

Τι πρέπει να ξέρουν οι έμποροι

Ενώ οι έμποροι θα πρέπει κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων να τηρήσουν τα εξής:

 

 

 

 

Exit mobile version