Θεοδωρικάκος: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στο Δημόσιο – Τι ισχύει για τα ωράρια – ΒΙΝΤΕΟ

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο Δημόσιο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εργαζόμενοι κάνουν καλά τη δουλειά τους και εξυπηρετούν τους πολίτες, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega, ύστερα από καταγγελίες ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν εξυπηρετούν τον κόσμο. Σημειώνεται, ότι την περίοδο της καραντίνας το Δημόσιο εξυπηρετεί τους πολίτες μόνο με ραντεβού.
«Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να υλοποιούν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες», τόνισε ο υπουργός. «Οι περισσότεροι θεωρώ ότι εργάζονται σωστά. Και δεν πρέπει οι εξαιρέσεις να σηματοδοτούν τον κανόνα. Γι’ αυτό, οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για τις επείγουσες περιπτώσεις», σημείωσε.
Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο
Ο κ. Θεοδωρικάκος περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργήσει το Δημόσιο την περίοδο του lockdown. Όπως εξήγησε, ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου «οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ’ αποστάσεως, με τηλεργασία, να το κάνουν στον μέγιστο βαθμό. Στόχος μας είναι η προστασία της ζωής των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτών».
Οι υπόλοιποι, όπως είπε, θα δουλέψουν με εναλλακτικά ωράρια (7:00-15:00, 8:00-16:00, 9:00-17:00), ενώ όσοι έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο γυμνάσιο θα μπορούν είτε να εργαστούν με μειωμένο ωράριο είτε με εναλλακτικό, διαφορετικά θα κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα -εάν χρειαστεί- να δουλέψουν με διαφορετικά ωράρια, ακόμα και το απόγευμα, ώστε «να διευκολυνθεί η καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού, αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών».
«Βοήθεια στο Σπίτι»
Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε και πάλι τους δήμους της χώρας να μετακινήσουν το προσωπικό των υπηρεσιών που δεν λειτουργούν λόγω των περιοριστικών μέτρων στις κοινωνικές δομές τους και ιδιαίτερα «στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του εμβληματικού προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”». «Υπάρχουν 80.000 μοναχικοί συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, τρίτης ηλικίας, που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας», είπε χαρακτηριστικά.





Exit mobile version