Θα έχουν τελικά τα ίδια προνόμια οι τρίτεκνοι με αυτά των πολύτεκνων; Τι απαντά η Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη

Για το εάν θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ  την “μετατροπή” των τριτέκνων σε πολυτέκνους δηλαδή όσα προνόμια έχουν οι πολύτεκνοι να τα έχουν και οι τρίτεκνοι, ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που  παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” η  υπουργός Κοινωνικής συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Εγώ θα έλεγα να περιμένουμε μέχρι τότε», απάντησε  η κ. Ζαχαράκη ωστόσο την ίδια στιγμή είπε πως  «πρέπει να πούμε ότι πάρα πολλά μέτρα τους τριτέκνους και τους πολυτέκνους τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει μηδενικό επιτόκιο και στις δύο περιπτώσεις. Δεύτερο παράδειγμα τα vouchers των βρεφονηπιακών σταθμών, φέτος δώσαμε για πρώτη φορά από το υπουργείο μας αυξημένη μοριοδότηση, την ίδια σε τριτέκνους πολυτέκνους και μονογονεϊκές οικογένειες. Το λέω γιατί ήδη το κράτος σε πάρα πολλά μέτρα αντιμετωπίζει ισότιμα τριτέκνους και πολυτέκνους», είπε.

Επίσης ρωτήθηκε  εάν θα υπάρξει αυτή η  εξίσωση στις προτάσεις που έχει στείλει για το εθνικό σχέδιο δράσης. «Δεν μπορώ να πω, δεν θα κάνει τη διαφορά δεν είναι ο υπουργός που θα κάνει την ανακοίνωση, είναι ο πρωθυπουργός που θα την κάνει. Οι τρίτεκνοι πάντως θέλουν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, χάνουν την ιδιότητα του τριτέκνου μόλις ενηλικιώνεται το τελευταίο παιδί αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Αυτό σίγουρα πρέπει να διορθωθεί», απάντησε. 

«Η ιδιότητα των πολυτέκνων είναι εφ’ όρου ζωής. Οι τρίτεκνοι αυτό είναι κάτι το οποίο το ζητάνε επιτακτικά», κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

 

Exit mobile version