Τέρνερ (UBS): Θετικό σημάδι η συμφωνία, αλλά ο κίνδυνος Grexit δεν έχει εξαλειφθεί

«Η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από το τούνελ» επισημαίνει ο οικονομολόγος της UBS Wealth Management Ντην Τέρνερ.

«Μπορεί να επιτεύχθηκε συμφωνία και κατά πάσα πιθανότητα η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της στις 20 Αυγούστου προς την ΕΚΤ, ωστόσο, όλα είναι ακόμη ρευστά. Όπως αναφέρει ο Guardian, παρά το ότι η Ελλάδα έφτασε σε μια τεχνική συμφωνία επί της αρχής, ωστόσο ο κίνδυνος για ένα Grexit δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις μπροστά, μεταξύ των οποίων και το να περάσει η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και από ορισμένα άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, συμπεριλαμβανομένου και του γερμανικού. Επίσης, άλλη μια πρόκληση μπορεί να είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αλλά και οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους μελλοντικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις στα πλαίσια του προγράμματος, στις ιδιωτικοποιήσεις και να βελτιώσει τη δημοσιονομική της θέση συνολικά το 2015. Οι δυσκολίες είναι αρκετές δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και του βάρους του χρέους που επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία. Η συμφωνία για νέο πρόγραμμα είναι ένα καθησυχαστικό σημάδι, όμως, θα πρέπει να λειτουργεί και ως υπενθύμιση των άλλων κινδύνων που εγκυμονούν στον δρόμο της χώρας».

Exit mobile version