Quantcast
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι θα συνεχίσουν να το πληρώνουν μέχρι το 2027 - enikonomia.gr
share

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι θα συνεχίσουν να το πληρώνουν μέχρι το 2027

δημοσιεύτηκε:

Τέλος επιτηδεύματος θα συνεχίσουν να πληρώνουν μέχρι το 2027 δύο συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων. Αυτό αφορά στους  μισθωτούς εργαζόμενους που αμείβονται με μπλοκάκι αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά η πρώτη κατηγορία φορολογουμένων θα πληρώνει ετήσιο τέλος επιτηδεύματος ύψους 400 ευρώ με 500 ευρώ και η δεύτερη δηλαδή οι επιχειρήσεις 800 ευρώ με 1.000 ευρώ που αυξάνονται κατά 600 ευρώ ανά υποκατάστημα.

Αναλυτικά, τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος που θα πληρώνουν οι δύο αυτές κατηγορίες μέχρι το 2027 θα είναι τα εξής:

  • 400 ευρώ με 500 ευρώ είναι για τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρία φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, ή 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από ένα φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο.
  •  600 ευρώ είναι για κάθε υποκατάστημα αν συστήνεται από νομικό πρόσωπο που ασκεί εμπορική επιχείρηση.
  • 800 ευρώ είναι για τα νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
  • 1.000 ευρώ είναι για τα νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

Τέλος επιτηδεύματος: Πότε θα καταργηθεί πλήρως   

Το 2027 θα γίνει η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τις δύο αυτές κατηγορίες  φορολογουμένων . Ωστόσο αυτό το μνημονιακό χαράτσι θα καταργηθεί πλήρως από το 2025 για τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.