Quantcast
Τα προβλήματα ρευστότητας των ΜμΕ στο επίκεντρο της συνάντησης ΓΣΒΕΕ- Τζάκρη - enikonomia.gr
share

Τα προβλήματα ρευστότητας των ΜμΕ στο επίκεντρο της συνάντησης ΓΣΒΕΕ- Τζάκρη

δημοσιεύτηκε:

Τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και την περαιτέρω επιδείνωσή της από την επιβολή των capital controls και τις επερχόμενες αυξήσεις στη φορολογία ανέλυσε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και στην ανάγκη που έχει δημιουργηθεί για ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων όπως η δημιουργία εργαλείου μικροχρηματοδότησης (microfinance). Αυτό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, προϋποθέτει και την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας για τις ΜμΕ.

Στην υφυπουργό έγινε εκτενής παρουσίαση των δομών που έχει αναπτύξει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την υποστήριξη της καινοτομίας και την ανάπτυξη των συνεργατικών σχηματισμών σε επίπεδο ΜμΕ. Η κα Τζάκρη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις αυτές και ανέφερε ότι το υπουργείο θα προωθήσει δράσεις για τα ζητήματα αυτά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.