Quantcast
Συρεγγέλα στον Realfm 97,8: Δεν έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο – Νέες διευκρινίσεις για την 6ήμερη εργασία - enikonomia.gr
share

Συρεγγέλα στον Realfm 97,8: Δεν έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο – Νέες διευκρινίσεις για την 6ήμερη εργασία

δημοσιεύτηκε:

Στο μέτρο της κατ’ εξαίρεση εξαήμερης εργασίας αναφέρθηκε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής, Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Κάτιας Μακρή.

Η κυρία Συρεγγέλα ξεκαθάρισε ότι «στη χώρα μας δεν έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουν και ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Η κυρία Συρεγγέλα διευκρίνισε ότι «ο ν. 4808/2023 προστατεύει τους εργαζομένους» και πως «η εξαήμερη εργασία αφορά σε λίγες βιομηχανίες με αδιάκοπη λειτουργία και κάποιες μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο». Επιπρόσθετα, τόνισε, ότι η εξαήμερη εργασία θα δηλώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ και πως θα διεξάγονται και οι ανάλογοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, πως «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εκτός του πενθήμερου ωραρίου, θα μπορούν να αμείβονται με προσαύξηση που μπορεί να φτάσει έως και το 115% επί του ημερομισθίου τους».

Τέλος, η κυρία Συρεγγέλα ξεκαθάρισε ότι η εναρμόνιση της επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων με την προσωπική τους ζωή παραμένει βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και έφερε ως παραδείγματα τη θέσπιση της 4μερης εργασίας, ώστε να μπορεί ο εργαζόμενος να έχει μια επιπλέον μέρα την εβδομάδα για ξεκούραση, τη δυνατότητα τηλεργασίας και τις άδεις πατρότητας.

Ακούστε το ηχητικό:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.