Quantcast
Συνταξιοδοτικές παροχές του ΕΦΚΑ: Μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου η παρουσίαση του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές -Ποια επιδόματα αφορά - enikonomia.gr
share

Συνταξιοδοτικές παροχές του ΕΦΚΑ: Μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου η παρουσίαση του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές -Ποια επιδόματα αφορά

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να  παρουσιάσει τέλος καλοκαιριού ή αρχές Φθινοπώρου τις αλλαγές στις μη συνταξιοδοτικές παροχές του ΕΦΚΑ, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Φορέα, Αλέξανδρος Βαρβέρης στο MEGA.

«Εδώ και αρκετό καιρό το  υπουργείο Εργασίας  μελετά την αλλαγή του κανονισμού παροχών.Tι σημαίνει πρακτικά αυτό; Προσπαθεί να ενοποιήσει τους κανόνες .Γιατί όπως ξέρετε μπορεί να έχουμε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα όμως έχουμε τη συνένωση πολλών μικρών φορέων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο κάθε τέως φορέας διατηρεί τον κανονισμό του στις συντάξεις αλλά και στις παροχές» είπε.

«Έρχεται το αρμόδιο υπουργείο και κάνει μια προσπάθεια να ενιαιοποιήσει όλους αυτούς τους κανόνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να παίρνουν καλύτερες παροχές αλλά και να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα σε σχέση με τις παροχές. Δηλαδή τα έξοδα κηδείας να είναι ενιαία αλλά και οι παροχές ασθενείας να είναι το ίδιο για όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό είναι που μελετά το υπουργείο. Πιστεύω πως τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές Φθινοπώρου θα είναι έτοιμο το υπουργείο να παρουσιάσει τον νέο κανονισμό  παροχών» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.