Νέο ασφαλιστικό: Οι 7 αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις

συντάξεις συνταξιούχοι

Αλλαγές στις συντάξεις φέρνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται το φθινόπωρο, όπως είχε αποκαλύψει από τις αρχές Αυγούστου η Realnews

«Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η αναπροσαρμογή των συντάξεων αποτελούν κεντρικά σημεία του νέου νομοσχεδίου. Η ανάγκη για ενίσχυση των χαμηλότερων συντάξεων είναι προφανής, όπως και η απαίτηση για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων» δήλωσε στην ΕΡΤ o εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε στις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις και τις επτά σημαντικές αλλαγές που προωθούνται στο συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

7 αλλαγές που έρχονται το φθινόπωρο με το νέο ασφαλιστικό

«Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων θα επηρεάσει πολλούς εργαζόμενους που σχεδίαζαν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη, ενώ οι αυξημένες εισφορές θα δυσκολέψουν περαιτέρω τους ελεύθερους επαγγελματίες», επισήμανε μεταξύ άλλων ο εργατολόγος.

Ο κ. Τσουκαλάς εστίασε μεταξύ άλλων και στη σημασία της διατήρησης των προγραμμάτων απασχόλησης για συνταξιούχους τονίζοντας ότι «η ενεργή συμμετοχή στην αγορά εργασίας είναι κρίσιμη, τόσο για την οικονομία όσο και για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων».

Exit mobile version