Συντάξεις Ιουλίου 2024: Ποιοι αναμένεται να δουν “ψαλιδισμένα” ποσά και γιατί

συντάξεις

“Ψαλιδισμένα” αναμένεται να είναι τα ποσά των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 για περίπου 8.000 εργαζόμενους συνταξιούχους (ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους)  που δεν πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ.

Δηλαδή το ποσό των οφειλών των παραπάνω εκτιμάται πως θα παρακρατηθεί από την σύνταξη μηνός Ιουλίου. Αυτό θα γίνει επειδή ο ΕΦΚΑ εντόπισε από σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα πως οι παραπάνω δεν είχαν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα διπλάσιες όπως προβλέπει ο νόμος – για την απασχόλησή τους από τις αρχές του έτους, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Οι πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου

Το  χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου αναμένεται να είναι το εξής:

Οι προσαυξήσεις

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προσαυξημένες εισφορές κατά 50% θα πρέπει να πληρώσουν οι συνταξιούχοι που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης επισημαίνεται πως χρηματική ποινή ίση με 12μηνιαίες κύριες και επικουρικές συντάξεις θα υποστεί ο συνταξιούχος σε περίπτωση που ο ΕΦΚΑ διαπιστώσει πως ο τελευταίος δεν υπέβαλε δήλωση ενώ εργάζεται. Κάθε μήνα θα παρακρατείται το 25% της σύνταξής τους έως ότου εξοφληθεί το συνολικό ποσό.

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ίδιος Φορέας έχει αποστείλει ειδοποιητήρια για τις οφειλές που θα έπρεπε να εξοφληθούν μέσα στο δίμηνο.

 

 

 

Exit mobile version