Συντάξεις: Διευκρινίσεις Τσάπαλου για τις νέες αυξήσεις- Τι είπε για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Όμηρος Τσάπαλος

Διευκρινίσεις για το ποσοστό της αύξησης που θα δοθεί από το 2025 στις συντάξεις των ασφαλισμένων έδωσε σήμερα ο  εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο MEGA.

« Με τις συντάξεις του  Ιανουαρίου του 2025 – που προπληρώνονται τέλος Δεκεμβρίου -θα επέλθει και μια τρίτη αύξηση της τάξεως του 2% με 3% κατά σειρά στις συντάξεις των συνταξιούχων χωρίς προσωπική διαφορά. Θα δούμε ποιο ακριβώς θα είναι το ποσοστό. Και εάν προστεθεί το 11 % που είχε δοθεί τα προηγούμενα χρόνια -φτάνουμε στα τελευταία 2,5 με 3 χρόνια ο συνταξιούχος χωρίς προσωπική διαφορά να έχει λάβει μια αύξηση της τάξεως του 13% με 14%» σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που περιμένουμε αύξηση στις συντάξεις» είπε από πλευράς της η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη μιλώντας στο MEGA. «Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, με την αύξηση μειώνουν απλά αυτήν τη διαφορά, δε λαμβάνουν στην τσέπη τους παραπάνω χρήματα» συμπλήρωσε.

Για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Μεταξύ άλλων ο Τσάπαλος μίλησε και για το επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα πάρουν οι συνταξιούχοι. Το σίγουρο είναι πως περί τα μέσα Δεκεμβρίου- λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα δοθεί το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως το έχουμε “βαφτίσει” σε περίπου μισό εκατομμύριο συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, σημείωσε και πρόσθεσε πως δημοσιονομικά αυτό θα πρέπει να περιμένουν οι συνταξιούχοι με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχουμε μπροστά μας.

«Το πώς θα είναι αυτό κατανεμημένο, το ύψος του και όλες οι υπόλοιπες  λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν μόλις θα έχουμε περισσότερα δεδομένα στα χέρια μας », συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

.

Exit mobile version