Quantcast
Συνέδριο στο Βερολίνο: Η Ελλάδα συνεχίζει να προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες - enikonomia.gr
share

Συνέδριο στο Βερολίνο: Η Ελλάδα συνεχίζει να προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα, παρά την επταετή ύφεση, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες». Αυτό υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, στο Βερολίνο, από το Eλληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, για την παρουσίαση της εμπορικής πλατφόρμας ProGreece και την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Η εμπορική πλατφόρμα ProGreece του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με άλλους φορείς επιχειρεί την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, προς όφελος της ελληνικής αλλά και της γερμανικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, τόνισε ότι «στόχος της ProGreece είναι να εξισορροπηθούν τα ελλείμματα εργατικού δυναμικού της Γερμανία με την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας», ενώ επεσήμανε ότι ήδη πάνω από 1.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτό το έργο.
Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «η ελληνική οικονομία διαθέτει ανεκμετάλλευτο δυναμικό, με το επιχειρείν να κατέχει υποδομές που λόγω της κρίσης δεν αξιοποιούνται πλήρως, όταν αρκετές γερμανικές εταιρίες καταγράφουν ελλείμματα στην παραγωγή και στον τομέα των υπηρεσιών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.