Quantcast
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Τιερί Μπρετόν - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Τιερί Μπρετόν

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 με τον Γάλλο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Βίκυ Λοΐζου και η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Μπρετόν για τις προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής τής Ελλάδας αναφορικά με την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και την καινοτομία. Στόχος, όπως επεσήμανε, είναι η τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και η δημιουργία ποιοτικών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρετόν αναφέρθηκε σε θέματα εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε. εστιάζοντας σε ζητήματα Ανταγωνιστικότητας και Βιομηχανίας καθώς και της διευκόλυνσης των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης την τελευταία πενταετία και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία κινείται με ρυθμούς τρεις φορές υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Η Κυβέρνησή μας μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο επενδυτικών ευκαιριών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και τα ευέλικτα πλαίσια της Ε.Ε. είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.