Στρατούλης: Θέμα ωρών η κατάθεση της ρύθμισης 100 δόσεων για εφορία και ταμεία

Θέμα ωρών είναι η κατάθεση της ρύθμισης για την πληρωμή σε 100 δόσεις των οφειλών στην εφορία και

στα ασφαλιστικά ταμεία,  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “Στον Ενικό”.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στο πρόγραμμά της και ότι θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση τη συμφωνία που θα συνάψει με τους εταίρους μας έως τον Ιούνιο, η οποία δεν θα προβλέπει μνημόνιο, αλλά συμβόλαιο για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, καθώς και έναν τρόπο απομείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας.  

Για τις υποδείξεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Γερμανού Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο ποια πρέπει να είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη. “Τις γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Το λέω για να μην το ξανακάνουν”. 

 Οι επαφές μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο, διευκρίνισε ο κ. Στρατούλης, ξεκαθαρίζοντας ταυτοχρόνως πως στο κλιμάκιο του τομέα ευθύνης του δόθηκαν εντολές να υπάρχει συζήτηση σε πληροφοριακό επίπεδο χωρίς να μπαίνουν σε ζητήματα πολιτικής

 

Exit mobile version