Στρατός και Αστυνομία: Έρχονται 1.900 μόνιμες προσλήψεις – Όλες οι λεπτομέρειες

στρατός

Έρχονται 1.900 μόνιμες προσλήψεις στο Στρατό και στην Αστυνομία.

Μάλιστα  η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως  η νέα προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για τις προσλήψεις Ειδικών Φρουρών για το 2024 μπήκε σε τελική φάση επεξεργασίας.

Η πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών θα γίνει με βάση τα παρακάτω αντικειμενικά κριτήρια:

Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού. Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας. Οι πίνακες σειράς επιτυχίας των υποψηφίων συντάσσονται με βάση το άθροισμα της βαθμολογίας που προκύπτει από τον γενικό βαθμό απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ (Β’ κύκλου) ή ΕΠΑΛ.

Η συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου πολλαπλασιάζεται επί το συντελεστή εκατό (100). Η βαθμολογία εξάγεται μέχρι χιλιοστού της μονάδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο υποψήφιος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ (Β’ κύκλου) ή ΕΠΑΛ. και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας προηγείται ο έγγαμος ή ο τελών εν διαστάσει ή χηρεία που έχει τα περισσότερα ανήλικα τέκνα και μεταξύ αυτών που έχουν ίδιο αριθμό ανήλικων τέκνων ο μεγαλύτερος στην ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησης.

Πρόσληψη 1.600 ΕΠ.ΟΠ.

Παράλληλα, σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα προσοντολόγια για την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις που αφορούν Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Σημειώνεται ότι αναμένεται να δημοσιευθούν άμεσα συνολικά τέσσερις προκηρύξεις για την πρόσληψη νέων στελεχών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 28ο.

Για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) το όριο ηλικίας είναι 31 ετών. Οι ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα: Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠ.ΟΠ.

Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ. οι άνδρες και 1,55 μ. οι γυναίκες. Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις που καθορίζονται για την εκάστοτε ειδικότητα. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων. Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους. Στις προκηρύξεις των ΕΠ.ΟΠ. μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής: Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50 μόρια. Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 μόρια. Επίπεδο άριστης γνώσης / Γ1 – 150 μόρια.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα 30 πτυχιούχοι

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα τριάντα (30) υποψήφιων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών και Πλοηγών Μηχανικών ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών ως Υπαξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων προερχόμενων από ιδιώτες και από πυροσβεστικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις.

Οι θέσεις εργασίας για το Πυροσβεστικό Σώμα κατανέμονται ως εξής: Πλοηγοί Κυβερνήτες (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) – 15 θέσεις. Πλοηγοί Μηχανικοί (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) – 10 θέσεις. Βοηθοί Πλοηγοί Μηχανικοί (Υπαξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων) – 5 θέσεις. Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών και αιτήσεων ολοκληρώνεται ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024. Αιτήσεις (ή δικαιολογητικά) που θα υποβληθούν – αποσταλούν εκπρόθεσμα ή με άλλη διαδικασία πέραν της ανωτέρω δεν γίνονται δεκτές, θεωρούνται ως μηδέποτε υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη για το διαγωνισμό.

Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να υποβάλει μία (1) μόνο αίτηση στο Πυροσβεστικό Σώμα για μία μόνο ειδικότητα εκ των αναφερομένων (Α ή Β ή Γ) του ανωτέρω πίνακα. Η υποβολή περισσότερων της μίας αίτησης για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του/της υποψηφίου/ας από την περαιτέρω διαδικασία και η αίτησή του/της δεν θα λαμβάνεται υπόψη για το διαγωνισμό.

Exit mobile version