Quantcast
Τσάπαλος: Προνοιακά επιδόματα μέσω προπληρωμένων καρτών - Στο τραπέζι πληρωμές μόνο με POS σε ορισμένα επαγγέλματα - enikonomia.gr
share

Τσάπαλος: Προνοιακά επιδόματα μέσω προπληρωμένων καρτών – Στο τραπέζι πληρωμές μόνο με POS σε ορισμένα επαγγέλματα

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνονται κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών αποκλειστικά μέσω POS στο πλαίσιο της πάταξης  της φοροδιαφυγής.

«Υπάρχουν ιδέες να πληρώνονται αποκλειστικά μέσω POS συγκεκριμένα επαγγέλματα» τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος  χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποια επαγγέλματα θα είναι αυτά. «Ο πολίτης προκειμένου να αποφύγει το να μπει στον πειρασμό να πληρώσει με μετρητά, άρα να κάνει μια συναλλαγή που μπορεί να είναι και φθηνότερη χωρίς να κοπεί το νόμιμο παραστατικό, θα πρέπει να του δώσεις και κάποιο κίνητρο παραπάνω» είπε . «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να αποκαλύψω κάποιες από αυτές τις προτάσεις γιατί βρισκόμαστε ακριβώς στη διαδικασία της επεξεργασίας. Η στόχευσή μας όμως είναι ο πολίτης να έχει κάποιο κέρδος από το αν ζητήσει την απόδειξη, Κέρδος ή στην πηγή κατά τη συναλλαγή ή κατά την φορολόγησή του. Αυτά όλα θα αποκαλυφθούν και θα ξεδιπλωθούν σταδιακά» προανήγγειλε ο κ. Τσάπαλος.

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα μειωθεί  η χρήση μετρητών στις συναλλαγές κάτω από τα 500 ευρώ. «Είναι και αυτό μια ιδέα » απάντησε και επεσήμανε πως «είναι κάτι το οποίο το συζητάμε χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί κάτι » . Ωστόσο ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό  δίκαιο » .

Μίλησε δε και για τα προνοιακά επιδόματα.  «Αυτό το οποίο όμως είναι δρομολογημένο και μπορώ να το ανακοινώσω είναι ότι τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται με προπληρωμένες κάρτες.  Δηλαδή, θα υπάρχουν κάρτες που θα εκδώσουμε σταδιακά μέσα στους επόμενες μήνες, όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές μόνο μέσω αυτών των καρτών και δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις» ανέφερε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.