Quantcast
Στις 3 μ.μ. η συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με το κουαρτέρο - enikonomia.gr
share

Στις 3 μ.μ. η συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με το κουαρτέρο

δημοσιεύτηκε:

Στις 15:00 αντί για τις 14:00 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα ξεκινήσει η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφείλεται στην παράταση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τις κρίσιμες αυτές ώρες, η κυβέρνηση μελετά το τελικό σχέδιο για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές καθώς θέλει να κλείσει το θέμα μέσα στην εβδομάδα αν είναι δυνατό έως την τρίτη 11 Αυγούστου.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 12/8, τα κείμενα θα πρέπει να μπουν στις επιτροπές της Βουλής, ώστε την προσεχή Πέμπτη 13 Αυγούστου να συγκληθεί εκτάκτως η ολομέλεια και να έρθουν προς ψήφιση.

Κι αυτό γιατί στις 14/8 συνεδριάζει το Εurogroup, όπου επιθυμία της Αθήνας είναι να υπάρχει συμφωνία για να ακολουθήσει και η επικύρωσή της από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και τα ξένα κοινοβούλια και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.