Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αύριο το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή – Τα βασικά σημεία του

νομοσχέδιο

Αύριο, Πέμπτη εισάγεται προς συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο  «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ολιστική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν:

Επιπλέον, τη μεταρρύθμιση συμπληρώνουν οι εξής παρεμβάσεις που δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση και θα υλοποιηθούν με διοικητικές πράξεις:

Τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, υποβλήθηκαν πάνω από 2.800 σχόλια από πολίτες και φορείς, τα οποία και ελήφθησαν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου προτού εισαχθεί στην Βουλή.

Οι βασικές σημειακές τροποποιήσεις

Οι βασικές σημειακές τροποποιήσεις και εξειδικεύσεις που επέρχονται αφορούν στα εξής:

α) όσοι παρουσιάζουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67% (όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω απαλλάσσονται πλήρως από το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής),

β) οι γονείς μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα

γ) οι γονείς με εξαρτώμενα τέκνα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%,

δ) οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών.

 

Exit mobile version