Quantcast
Σταϊκούρας: Υλοποιούμε ένα πλήθος εμβληματικών και μικρότερων έργων, τα οποία αλλάζουν τον χάρτη των υποδομών της χώρας - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Υλοποιούμε ένα πλήθος εμβληματικών και μικρότερων έργων, τα οποία αλλάζουν τον χάρτη των υποδομών της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Οι υποδομές και οι μεταφορές λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής της οικονομικής μεγέθυνσης και ταυτόχρονα, είναι ένα θεμελιώδες πεδίο στη στρατηγική διαχείρισης των κινδύνων, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τόνισε σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του στο «Athens Riviera Summit 2024».

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι η τελευταία παράμετρος είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς επιτάσσει:

– Να επαναξιολογήσουμε την ανθεκτικότητα των υποδομών μας, προκειμένου να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, και

– Να ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα «πράσινο» μοντέλο μεταφορών, που θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού μετακινήσεων, εισάγοντας ταυτόχρονα, νέες τεχνολογίες.

«Αυτές οι δύο διαστάσεις είναι κομβικής σημασίας για να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των υποδομών, η οποία εγγυάται και την οικονομική τους ωφέλεια», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στη συνέχεια ένα πλήθος εμβληματικών και μικρότερων έργων, τα οποία υλοποιούνται αυτή την περίοδο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αλλάζουν τον χάρτη των υποδομών της χώρας στους εξής τομείς:

–          Οδικά Έργα.

–          Άλλα εμβληματικά έργα.

–          Φράγματα, έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά έργα. 

–          Αποκατάσταση ζημιών στη Θεσσαλία.

–          Σιδηρόδρομος.

–          Μεταρρυθμίσεις για την ανθεκτικότητα των υποδομών.

–          Αστικές Συγκοινωνίες.

–          Ηλεκτροκίνηση Ι.Χ.

–          Μικρότερα έργα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.