Στα σκαριά του υπουργείου Εργασίας το βασικό χαρτοφυλάκιο του ΤΕΚΑ – Ποιες αλλαγές έρχονται το 2026 για τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τον Τσακλόγλου

ΤΕΚΑ

«Aυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το βασικό χαρτοφυλάκιο του ΤΕΚΑ», όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε πως «το 2026  θα υπάρχουν 3 χαρτοφυλάκια (το ένα θα είναι λίγο με μεγαλύτερο ρίσκο και τα άλλα με πιο χαμηλό ρίσκο). Αλλά οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κάνουν και τοποθετήσεις μεταξύ αυτών. Νομίζω ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι θα μείνουν στο βασικό χαρτοφυλάκιο του ΤΕΚΑ το οποίο πραγματικά είναι καλοσχεδιασμένο για ακριβώς αυτό το πράγμα το οποίο έχουμε δηλαδή: Για το άτομο που θα δουλέψει 40 χρόνια έχουμε πάρει όλες τις καλύτερες διεθνείς προδιαγραφές μέχρι να πάρει τη σύνταξή του».

Για τις εισφορές

Επίσης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το ΤΕΚΑ. Το υπουργείο θα παίρνει τις εισφορές  του ασφαλισμένου, θα τις τοποθετεί και έτσι θα γίνεται η επένδυση είπε ο κ. Τσακλόγλου.

«Χωρίς ρίσκο είναι χωρίς απόδοση. Για να είμαστε και απολύτως ειλικρινείς», σημείωσε και πρόσθεσε πως «το κεφάλαιο είναι διασφαλισμένο. Το κράτος εγγυάται ότι η σύνταξη που θα παρασχεθεί θα αντιστοιχεί τουλάχιστον στην πραγματική αξία. Δηλαδή εάν λάβουμε υπόψη και  τον πληθωρισμό των εισφορών τις οποίες έχει καταβάλλει ο ασφαλισμένος αλλά και σε διάφορες προσομοιώσεις που έχουμε κάνει με πολύ μεγάλες διεθνείς εταιρείες αυτό το πράγμα φαίνεται πως αυτό θα πρέπει να πέσει σε μια κρίση που να είναι η μία πάνω στην άλλη για να ενεργοποιηθεί ένας τέτοιος λογαριασμός. Να είμαστε ξεκάθαροι: πως αυτό το καινούργιο ταμείο δεν πρόκειται να επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα ούτε καν τα περισσότερα από τα στοιχεία που θα επενδύει δεν θα είναι στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Τσακλόγλου.

 

Δείτε αναλυτικά το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version