Quantcast
Στα σκαριά ψηφιακή πλατφόρμα για τη διασύνδεση εργαζομένων υψηλών δεξιοτήτων με την αγορά εργασίας - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά ψηφιακή πλατφόρμα για τη διασύνδεση εργαζομένων υψηλών δεξιοτήτων με την αγορά εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται ψηφιακή πλατφόρμα  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που θα διασυνδέει  τους εργαζομένους υψηλών δεξιοτήτων που διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδας με την εγχώρια αγορά εργασίας.

Όπως προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση-  η  πλατφόρμα αυτή θα διασυνδέεται και θα διαλειτουργεί μεταξύ άλλων με τον μηχανισμό διάγνωσης αναγκών για την αγορά εργασίας, το  Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη», την ΑΑΔΕ αλλά και με τον ευρωπαϊκό κατάλογο ESCO. Στόχος του μέτρου είναι να περιοριστεί το brain drain αλλά και να επαναπατρίσει επιστήμονες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πότε θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες

Ωστόσο με υπουργική απόφαση αναμένεται να καθοριστούν οι  λεπτομέρειες για το περιεχόμενο, τη δομή, τη διαδικασία οργάνωσης και λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας αλλά και για τον τρόπο που θα γίνεται η επιλογή των επαγγελμάτων και δεξιοτήτων. Επίσης η Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία συστήνει  την διεύθυνση ψηφιακής υποστήριξης της αγοράς εργασίας στην οποία θα υπαχθούν  μεταξύ άλλων όπως:

  • Η ψηφιακή κάρτα Εργασίας
  • Το Πληροφοριακό  Σύστημα «Εργάνη ΙΙ»,
  • Το  σύστημα διάγνωσης αναγκών αγοράς εργασίας

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.