Σπίρτζης: Τμηματικοί διαγωνισμοί για τον άξονα Πατρών – Πύργου σε 2-3 μήνες

Τους επόμενους 2-3 μήνες θα αρχίσει η προκήρυξη των νέων διαγωνισμών για την τμηματική ανάθεση της κατασκευής του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Αχαΐας και της Ηλείας και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Δήμων της περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης η υλοποίηση του οδικού αυτού έργου αποτελεί βασική και άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Παράλληλα, πρόσθεσε, προωθείται η ολοκλήρωση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 (το νέο ΕΣΠΑ), προκειμένου να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να σταματήσουμε να έχουμε συσσώρευση των έργων σε λίγους τόνισε ο κ. Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας ότι για αυτό το λόγο προωθούνται οι τμηματικοί διαγωνισμοί, ο τελικός αριθμός των οποίων αποτελεί αντικείμενο της σχετικής μελέτης και προετοιμασίας των υπηρεσιών του υπουργείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ σημείωσε ότι οι νέες δημοπρασίες, σε κάθε περίπτωση θα εξελιχθούν παράλληλα για το σύνολο του έργου και κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και συμμετοχής στους διαγωνισμούς όσο το δυνατόν περισσότερων και όχι μόνον λίγων εργοληπτικών εταιριών.

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε ότι θα διασφαλιστεί η πιο αποτελεσματική οικονομικά, κατασκευαστικά και χρονικά, λύση υλοποίησης του έργου. Με την επιλογή της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, υπογραμμίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις, σε σχέση με τον χρόνο ολοκλήρωσης του προηγούμενου διαγωνισμού, καθώς ακόμη και αν γινόταν ο διαγωνισμός στις 31 Μαρτίου 2015, οι οικονομικές προσφορές του θα ανοίγονταν μετά την οριστική ένταξη του έργου στο ΣΕΣ τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2015.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Exit mobile version