Σούπερ μάρκετ: Τι εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για το πλαφόν προστίμων περί αισχροκέρδειας

σούπερ μάρκετ

Δεν αποκλείεται το υπουργείο Ανάπτυξης να αυξήσει το υφιστάμενο ανώτατο πλαφόν στα πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία, όπως αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το ανώτατο πλαφόν στα πρόστιμα αυτά είναι 1 εκατομμύριο ευρώ.

«Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα έχουμε έναν πολύ σοβαρό προβληματισμό. Γιατί έχω δει το εξής: Από όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας που συνεχίζουν να είναι σε ισχύ,  αυτό που είναι πολύ κρίσιμο – εάν τηρείται σωστά- είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν προωθητικές ενέργειες στα σούπερ μάρκετ σε ένα είδος εάν αυτό έχει ανατιμηθεί μέσα στο τρίμηνο .Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι κρίσιμο. Γιατί κακά τα ψέματα την εμπορική πολιτική που κάνουν τα σούπερ μάρκετ για την προωθητική περνάει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα από αυτό . Εκεί πέρα θεωρώ ότι είναι ανοιχτό το θέμα του ποιο πρέπει να είναι το πρόστιμο» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Και αυτό δεν το λέω γιατί θέλω να εκφοβίσουμε κανέναν. Οι όροι συνεργασίας μας είναι όροι ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης και με την αγορά .Αλλά εάν κάποιος θεωρήσει  ότι θα παραβεί ορισμένα πράγματα θα πρέπει να αισθάνεται ότι αυτό θα  επιφέρει ένα βαρύ πρόστιμο και όχι κάτι το οποίο μπορεί  δύσκολα να ξεπεράσει κανείς» συμπλήρωσε.

 

Exit mobile version