Σούπερ μάρκετ: Θα υπάρξουν ελλείψεις προϊόντων και ανατιμήσεις στα ράφια λόγω των πυρκαγιών; Η απάντηση Αναγνωστόπουλου

σούπερ μάρκετ

Για το εάν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα ελλείψεις σε προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας, αλλά και ανατιμήσεις λόγω των πυρκαγιών της Αττικής ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε μια τέτοια εικόνα. Οι οποιεσδήποτε ελλείψεις που δημιουργούνται από τις καταστροφές πάντοτε αντισταθμίζονται εύκολα από εισαγωγές. Αυτό είναι δυστυχώς πρόβλημα», απάντησε.

Είπε επίσης ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι στα εισοδήματα των παραγωγών που επλήγησαν από αυτές τις πυρκαγιές και όχι τόσο στους καταναλωτές, υπό την έννοια ότι η αγορά μπορεί να ισορροπήσει πάρα πολύ γρήγορα. Υπό την έννοια ότι και η ζημιά αυτή είναι πολύ τοπική και δεν αφορά δηλαδή το σύνολο της χώρας. Αντίθετα θα υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα εάν μιλούσαμε για μια καταστροφή που αφορούσε στο σύνολο της χώρας ή μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οπότε τέτοιος κίνδυνος δεν υφίσταται αυτή την στιγμή», συμπλήρωσε.

Για τα  εισαγόμενα προϊόντα

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν οι τιμές στα εισαγόμενα προϊόντα ενδέχεται να αυξηθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από ό,τι στα εγχώρια. «Συνήθως είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα αυτά. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή. Αυτό που ενδεχομένως να δούμε  είναι λίγο περισσότερα προϊόντα από ό,τι βλέπουμε συνήθως σε ελληνικά».

Επίσης ξεκαθάρισε οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ δεν θα επανέλθουν στα επίπεδα του παρελθόντος. « Πρέπει να είμαστε σαφής : δεν θα ξανά γυρίσουμε ποτέ στις τιμές του παρελθόντος και αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ιστορικά. Δεν θα γίνει ούτε σε αυτή την περίπτωση.  Στις πολυεθνικές επιχειρήσεις  ο έλεγχος είναι πολύ αυστηρότερος και πολύ πιο ενδελεχής, ακριβώς επειδή παρατηρούμε πως υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μεταξύ κρατών από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις», είπε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version