Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποκλιμάκωσης των τιμών- Τι είπε ο Θεοδωρικάκος για τα 100 βασικά προϊόντα - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποκλιμάκωσης των τιμών- Τι είπε ο Θεοδωρικάκος για τα 100 βασικά προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα της ακρίβειας αλλά και για τον τρόπο που μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποκλιμάκωσης των τιμών στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ μίλησε  σήμερα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκης Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι το πρόβλημα αποκλιμάκωσης των τιμών μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο μέσα από έναν συνδυασμό παραγόντων. ..μόνο εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μια σειρά από φορείς  που καθορίζουν αυτό το παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά το κράτος θα εντείνουμε και θα ενισχύσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.. δεν έχει γίνει ολοκληρωμένα αυτό. Θα προστεθούν 30 νέα στελέχη στη ΔΙΜΕΑ από την 1η Ιουλίου. Ο μηχανισμός αυτός χρειάζεται να ενισχυθεί περαιτέρω δεν φτάνει μόνο αυτό. Η ΔΙΜΕΑ έχει 88 άτομα για ολόκληρη την Ελλάδα και πιστεύω πως ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι και τι γίνεται στις Περιφέρειες. Η Ελλάδα προφανώς δεν είναι μόνο η Αθήνα. Άρα πρέπει να δούμε όλο το πλαίσιο ξανά. .. ενίσχυση του μηχανισμού, πρώτον » είπε.

«Δεύτερον, οι έλεγχοι αυτοί του μηχανισμού πρέπει να γίνουν ακόμη πιο στοχευμένοι για τον σκοπό αυτό. Στο Παρατηρητήριο Τιμών που θα έχει η υπηρεσία αυτή όπου το βάρος θα πέσει σε 100 βασικά είδη. Αυτά αφορούν που πηγαίνουμε όλοι και παίρνουμε από τα σούπερ μάρκετ δηλαδή  μια μέση οικογένεια και  δεν θα παρακολουθούμε συνεχώς μόνο την τιμή.

Γιατί ήδη υπάρχει το μέτρο της ανακοίνωσης των ανατιμήσεων το οποίο θα το κρατήσουμε σε πλήρη εφαρμογή αλλά θα υπάρχει απόλυτα και συνεχής έλεγχος online από την υπηρεσία  και της τιμής της προμήθειας. Θέλω να γυρίσουμε λίγο πίσω στο τι κοστίζει στον καθένα το προϊόν το οποίο έρχεται στο ράφι και το οποίο αγοράζει ο πολίτης . Το δεύτερο είναι ότι οι έλεγχοι θα γίνονται στοχευμένοι. Τρίτον θα τεθεί σε έλεγχο ακόμη περισσότερο το κομμάτι των πολυεθνικών εταιρειών. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει στείλει την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν στην κ.  Φον ντερ Λάιεν. Ασφαλώς είναι θέμα πανευρωπαϊκό ο τρόπος τιμολόγησης στις εταιρείες αυτές .Αλλά εμείς θέλουμε να εξετάσουμε και τι σημαίνει αυτό για την νομιμότητα εμπορικών πρακτικών στην Ελλάδα. Συνεπώς υπάρχει ανάγκη προτεραιοποίησης τέτοιων ελέγχων στη ελληνική αγορά » τόνισε.

Οι συναντήσεις

Και μίλησε για τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας για το θέμα αυτό. «Έχω ήδη ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό  έναν κύκλο συζητήσεων με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας γιατί είναι οι βασικοί παίχτες σε αυτήν την υπόθεση  τόσο των σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια μέσα στην εβδομάδα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τροφίμων ζητώντας να ρίξουν το μεσοσταθμικό  τους κέρδος. Είμαστε σε μια εποχή που πολλές χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα »  είπε. Πρόκειται να δω μέσα στην εβδομάδα και τους εκπροσώπους των Καταναλωτικών Οργανώσεων .Γιατί θέλω τη συνεργασία τους .. είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου  .. πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πρέπει να συμβάλλουν και εκείνοι »  σημείωσε.

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.