Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Γιατί καταργείται η μόνιμη μείωση τιμής - Πότε θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων σύμφωνα με τον Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Γιατί καταργείται η μόνιμη μείωση τιμής – Πότε θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων σύμφωνα με τον Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των 1.500 προϊόντων στα σούπερ μάρκετ με την κατάργηση του μέτρου της μόνιμης μείωσης τιμής ρωτήθηκε σήμερα, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

 «Για την συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων θα παραμείνει η τιμή χαμηλή έτσι όπως την έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ο καταναλωτής», απάντησε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε πως «από εδώ και πέρα όλα τα προϊόντα, τα οποία χθες αγόραζε ο καταναλωτής σε μια συγκεκριμένη τιμή, προφανώς τα περισσότερα προϊόντα κι αύριο θα τα αγοράζει στην ίδια τιμή».

Ωστόσο την ίδια στιγμή διευκρίνισε πως «κάποια προϊόντα ο καταναλωτής θα τα αγοράζει στα σούπερ μάρκετ σε χαμηλότερη τιμή και κάποια άλλα θα είναι σε λίγο υψηλότερη τιμή από την υφιστάμενη. Αυτό θα γίνεται ανάλογα με τις αυξήσεις του κόστους που μπορεί να έχει ο προμηθευτής».

Μέτρο της  μόνιμης μείωσης τιμής σε 1.500 προϊόντα: Γιατί δεν παρατείνεται η ισχύς του μέτρου

Εν συνεχεία εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν παρατείνεται η ισχύς του μέτρου το επόμενο διάστημα. «Έχουμε φέρει πια οριζόντια μέτρα κατά της ακρίβειας που αφορούν περίπου 25 χιλιάδες προϊόντα που έχει το σούπερ μάρκετ. Δηλαδή έχουμε δει ανακλήσεις ανατιμήσεων από προϊόντα που δεν ήταν στο μέτρο της μόνιμης μείωσης τιμής.. πολύ περισσότερα προϊόντα. Αυτό έγινε επειδή πήραμε τα υπόλοιπα μέτρα που επί της ουσίας – να μην πούμε ότι απαγόρευσαν τις ανατιμήσεις, αλλά έκαναν πάρα πολύ δύσκολο για έναν προμηθευτή να προχωρήσει σε μια ανατίμηση γιατί τότε θα έχανε πωλήσεις και θα απαγορευόταν να προσφέρει σε εκπτώσεις το προϊόν του», είπε.  «Δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε τον καταναλωτή»  διευκρίνισε. 

Επίσης μίλησε εκτενώς για το μέτρο της  μόνιμης μείωσης τιμής σε 1.500 προϊόντα. «Η μόνιμη μείωση τιμής αφορούσε 1.500 προϊόντα. Αντίθετα όμως η μόνιμη μείωση τιμής για 15% μέσα από μέτρα τα οποία έχουμε περάσει που αφορά απορρυπαντικά σπιτιού, καθαριστικά, προϊόντα ατομικής φροντίδας, βρεφικές πάνες κλπ είναι για 4 χιλιάδες προϊόντα κι εκεί μειώνεται κατά 15% μεσοσταθμικά η τιμή καταλόγου»,  είπε. 

«Εμείς έχουμε λάβει 4 μέτρα κατά της ακρίβειας ως κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι περισσότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το ένα μέτρο  έχει να κάνει με το εξής: Υποχρεώσαμε τους προμηθευτές σε 4 χιλιάδες βασικά προϊόντα  να μειώσουν κατά 30% τις εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ.

Και μετά αυτοί πέρασαν τη μείωση αυτή στον καταναλωτή μειώνοντας την τιμή του προϊόντος  στον κατάλογο.

Αυτό αφορά 4 χιλιάδες προϊόντα . Και αυτό υπερκαλύπτει τα 1.500  προϊόντα τα οποία ήταν  στην πρωτοβουλία της μόνιμης μείωσης τιμής .Από εκεί και πέρα έχουμε απαγόρευση προσφορών σε εκείνα τα προϊόντα που το προηγούμενο διάστημα  έχουν ανατιμηθεί. Δηλαδή εάν το ταχίνι το οποίο  το αγόραζε ο καταναλωτής με μια έκπτωση -30%  ή 1+1 ή ένα εκπτωτικό κουπόνι  και το ανατιμήσει την επόμενη εβδομάδα τότε θα σταματήσει να έχει αυτή την προσφορά . Αυτό θα  σημαίνει ότι ο ανταγωνιστής με το άλλο ταχίνι   που δεν έχει ανατιμήσει το προϊόν,  πουλάει πιο πολύ. Αυτό έχει  κάνει τους προμηθευτές  να παγώσουν τις τιμές »  είπε μεταξύ άλλων. 

Προϊόντα σε σούπερ μάρκετ : Πότε θα πέσουν οι τιμές

Τέλος προανήγγειλε πως τον επόμενο μήνα θα αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Όπως είπε  «τον επόμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στο υπουργείο Ανάπτυξης στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ θα έχουμε αποκλιμάκωση τιμών».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.