Quantcast
Σόιμπλε: Τον Οκτώβριο θα συζητήσουμε το θέμα του ελληνικού χρέους και θα βρούμε κοινή λύση - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Τον Οκτώβριο θα συζητήσουμε το θέμα του ελληνικού χρέους και θα βρούμε κοινή λύση

δημοσιεύτηκε:

Πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφλγκανγκ Σόιμπλε, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Η κα Λαγκάρντ – είπε ο κ. Σόιμπλε – μας διαβεβαίωσε ότι αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τον Οκτώβριο θα έχουμε τα δεδομένα, για να συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα βρούμε μία κοινή λύση. Πιστεύω ότι και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πακέτο αυτό».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι «η πρώτη δόση των 26 δις ευρώ είναι πολύ σημαντική για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να κινηθεί δυναμικά. Τα 10 δις ευρώ θα δοθούν για να την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό, και θα διατεθούν όταν θα υπάρξει ανάγκη».

Ο κ. Σόιμπλε αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι γίνονται προσπάθειες από την ελληνική πλευρά. «Φαίνεται ότι τώρα πραγματικά στην  Ελλάδα – είπε – γίνεται σοβαρή προσπάθεια, για να μπει η χώρα σε ένα δρόμο, να ανταπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες που έχει και γι’ αυτό συμφωνήσαμε στο Eurogroup, να δώσουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά όμως, παραμένουμε προσεκτικοί, γιατί είναι μεγάλο το ποσό που διαθέτουμε».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.