Σόιμπλε: Οι δηλώσεις μου για το Grexit αφορούσαν στο παρελθόν….

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσπάθησε να μαζέψει την αναφορά που έκανε σε χθεσινή εκδήλωση ότι η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης, που σημαίνει βέβαια έξοδο από το ευρώ.

 

Οι χθεσινές δηλώσεις του «δεν αφορούσαν επ’ ουδενί την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος.

 

Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν το παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένα από τον κ. Σόιμπλε. «Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

 

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου εστιάζουν στην αναφορά του Σόιμπλε κατά τη χθεσινή εκδήλωση ότι το 2011 είχε προτείνει στον τότε υπουργό Οικονομικών, Βαγγέλη Βενιζέλο, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μαζί με ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας. Ωστόσο, το γεγονός ότι την ίδια πρόταση έκανε ο Σόιμπλε και πέρυσι το καλοκαίρι – με τη μορφή της προσωρινής αναστολής συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ – δείχνει ότι η δήλωσή του αφορούσε και τον παρόντα χρόνο. 

Exit mobile version