Σκληρή γραμμή από Τσίπρα: Καμιά μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκληραίνει τη στάση του στο θέμα των αλλαγών του Ασφαλιστικού, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας απέρριψε τον φάκελο που του κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος προέβλεπε αναλογική μείωση των επικουρικών συντάξεων άνω των 170 ευρώ, που είναι περισσότερες από τις μισές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στον υπουργό Εργασίας πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία μείωση τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Ως ισοδύναμο για τα 700 εκατ. ευρώ που αναζητούνται, η κυβέρνηση θα προτείνει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,5% (η αύξηση θα επιβαρύνει κατά 1% τους εργοδότες και κατά 0,5% τους εργαζόμενους), ενώ υπάρχει στο τραπέζι σκέψη για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ.

Η σκληρή γραμμή βέβαια του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι σίγουρο αν θα περάσει από τους δανειστές, στους οποίους θα παρουσιαστεί η ελληνική πρόταση την επόμενη εβδομάδα. Κι αυτό, γιατί το κουαρτέτο αναμένεται να τηρήσει κι αυτό σκληρή στάση, καθώς έχει ήδη απορρίψει, ως αντιαναπτυξιακή, την πρόταση της Αθήνας για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

 

Exit mobile version