Σκέφτονται να αποσύρουν την πρόταση– μνημόνιο οι δανειστές

Αντεπίθεση με την μορφή εκβιασμού ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, ως απάντηση στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα «εγκρίνετε ή όχι την πρόταση των θεσμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και οι κυβερνήσεις, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν την πρότασή τους προς την Ελλάδα. Με αυτή την κίνηση, επιχειρούν να ακυρώσουν ουσιαστικά το ερώτημα του δημοψηφίσματος.  Στόχος των δανειστών, δεν είναι η απόσυρση οριστικά της πρότασης, με τα υφεσιακά μέτρα και την συνέχιση της σκληρής λιτότητας, αλλά να υποχρεώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση να θέσει στο δημοψήφισμα, το στρατηγικό ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Μια θέση, που εξέφρασε αμέσως μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ και την οποία φέρονται να υιοθετούν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και όλοι σχεδόν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup.

Oi θεσμοί, οι οποίοι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του Eurogroup, όπως έχει αποδειχθεί, είναι σίγουροι πως στην περίπτωση δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», ο ελληνικός λαός θα τεθεί σε ποσοστό 100% υπέρ του ευρώ. Με  μια τέτοια απόφαση, θα υποχρεώσουν τον Αλέξη Τσίπρα να υποκύψει τον εκβιασμό τους και να δεχθεί την πρόταση – μνημόνιο.

 

 

 

Exit mobile version