Σήμερα στις 11 π.μ η συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου-Ποια θέματα θα συζητηθούν

Μαξίμου

Σήμερα στις 11 π.μ θα γίνει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου -υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη-  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μερικά από τα θέματα που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση είναι μεταξύ άλλων  η Εθνική Στρατηγική για τα Άτομα με Αναπηρία  αλλά και το νομοσχέδιο για το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στο Υπουργικό την νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα θεσμοθετηθεί  οριζοντίως το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων (bonus παραγωγικότητας) στο Δημόσιο.

Μάλιστα το μπόνους παραγωγικότητας εκτιμάται πως θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή αυτό θα δίνεται σε αυτούς  που θα πετυχαίνουν τους στόχους που τους έχουν θέσει οι προϊστάμενοι τους.  Το 40% του διαθέσιμου ποσού ανταμοιβής θα κατανέμεται ισομερώς στους υπαλλήλους αυτούς ενώ το 60% θα κατανέμεται με απόφαση του Προϊσταμένου κατά τρόπο μη οριζόντιο αλλά σε συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου. Ο στόχος  είναι  η ρύθμιση αυτή να ισχύσει από το 2025 αφού πρώτα ψηφιστεί από τη Βουλή.

 

Τα θέματα

Αναλυτικά, τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

α) Διεπαγγελματικές οργανώσεις,

β) Διαχείριση και προστασία ακινήτων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

 

Exit mobile version