Quantcast
Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα από αξιωματούχο του κόμματος της Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα από αξιωματούχο του κόμματος της Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση προσωπικά  κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Χανς Μίχελμπαχ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ (CDU) στην επιτροπή προυπολογισμού της γερμανικής Βουλής, με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Ο Μίχελμπαχ ζήτησε επίσης τη λήψη μέτρων κατά της Ελλάδας, όπως το “πάγωμα” της τελευταίας δόσης των 1,8 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα και την περικοπή των κονδυλίων που λαμβάνει η Ελλάδα από τα ευρωπαικά ταμεία σε περίπτωση που η χώρα δεν εξοφλήσει τα χρέη της.

Ο Μίχελμπαχ επέκρινε σφοδρά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. “Με την τωρινή πολιτική του πορεία οδηγεί ο Τσίπρας τη χώρα του κατευθείαν στη χρεοκοπία. Διότι, κανείς δεν πρόκειται να δανείσει την Ελλάδα ούτε ένα σεντ, λόγω της αναξιοπιστίας της”, δήλωσε, προσθέτοντας:

“Προφανώς, ο κ. Τσίπρας πιστεύει, ότι μπορεί να επιβάλλει στους χρηματοδότες του τη θέληση των ριζοσπαστών φίλων του από τα αριστερά και τα δεξιά με μία πολιτική χρεοκοπίας”. Αυτό, όμως, δεν είναι τίποτε άλλο από “την προσπάθεια, να πάρει ως όμηρο τον ίδιο τον λαό του”. 

Ο Μίχελμπαχ δήλωσε ότι δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες η δημόσια αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με το Eurogroup.  

Η διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και η άρνηση συνεργασίας με την τρόικα σημαίνουν την “ανοικτή παραβίαση” των συνθηκών, δήλωσε ο Μίχελμπαχ, προσθέτοντας: “Αυτό πρέπει να έχει ορατές συνέπειες”. 

Εάν η Αθήνα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν μπορεί να υπάρξουν άλλα χρήματα από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. “Το δεσμευμένο ποσό των 1,8 δισ. ευρώ από το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να παγώσει”, ζήτησε ο Μίχελμπαχ, προσθέτοντας: “Κάθε βάση για τις σκέψεις χορήγησης περαιτέρω βοήθειας έχει αφαιρεθεί από την κυβέρνηση της Αθήνας”. “Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις πληρωμών της, πρέπει η ΕΕ να περικόψει σε αντίστοιχη έκταση τα εμβάσματα από την ΕΕ προς την Αθήνα”. 

Ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, επικεφαλής για τον προυπολογισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, υποστηρίζει τη λήψη, στην περίπτωση ανάγκης, δραστικών συνεπειών. 

“Υπάρχουν σαφείς κανονισμοί και στη Γερμανία νομικές διατάξεις, για τους όρους με τους οποίους μπορεί να δίνεται η δανειακή βοήθεια”, δήλωσε ο Μπάρτλε, προσθέτοντας: “Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί αυτούς τους όρους, πρέπει να χρηματοδοτήσει από τις κεφαλαιαγορές τα χρήματα που έχει ανάγκη”. 

 

Πηγή: Handelsblatt

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.