Quantcast
Σαπέν: Η Γαλλία θα λάβει πρόσθετα μέτρα το 2015, αν αυτό χρειασθεί - enikonomia.gr
share

Σαπέν: Η Γαλλία θα λάβει πρόσθετα μέτρα το 2015, αν αυτό χρειασθεί

δημοσιεύτηκε:

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε σήμερα από τη Βιέννη ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, προκειμένου το Παρίσι να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας το 2015, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Εάν κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κριθεί απαραίτητη η επιβολή πρόσθετων μέτρων, εμείς θα τα λάβουμε έως τα μέσα της χρονιάς», δήλωσε ο Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Βιέννη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα των Βρυξελλών για εξοικονόμηση 4 επιπλέον δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, επειδή η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2015» συνέχισε ο Γάλλος υπουργός.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της να μειώσει το έλλειμμά της κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Στους υπολογισμούς της, η Κομισιόν εκτιμά ότι η μείωση θα φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το Παρίσι αμφισβητεί τον υπολογισμό αυτό.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.