Quantcast
Ρεύμα: Θα υπάρξει black out στην Ελλάδα εν μέσω καύσωνα; Τι είπε ο Σκυλακάκης για τις επιδοτήσεις και το τέλος των παραγωγών - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Θα υπάρξει black out στην Ελλάδα εν μέσω καύσωνα; Τι είπε ο Σκυλακάκης για τις επιδοτήσεις και το τέλος των παραγωγών

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξει black out στη χώρα μας εν μέσω καύσωνα ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Αυτό δεν θα συμβεί απάντησε ο υπουργός  και εξήγησε και τον λόγο. «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δίκτυο στο οποίο έχουν μπει πολύ περισσότερες ΑΠΕ τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα δίκτυο πιο ισχυρό από ό,τι είχαμε παλαιότερα. Έχουμε και ένα πιο σύγχρονο δίκτυο. Μάλιστα έχουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις στο δίκτυο » είπε και ανέφερε πως «στα 10 χρόνια της κρίσης δεν υπήρχαν επενδύσεις στο δίκτυο. Αυτές είναι μακροχρόνιες επενδύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο  θέμα των διακοπών ρεύματος. «Έχουμε ένα σύστημα στο οποίο αυξάνονται οι βλάβες με τις μεγάλες θερμοκρασίες. Οι βλάβες φέτος είναι μικρότερες. Πέρυσι είχαμε 70 βλάβες την ημέρα κατά τη διάρκεια του καύσωνα ενώ φέτος έχουμε 20 βλάβες την ημέρα. Αλλά εξακολουθούμε να έχουμε βλάβες. Και όταν οι βλάβες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε αυτές είναι πιο δύσκολο να αποκατασταθούν » τόνισε.

Θα μπει στον πάγο το μέτρο της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος  με την αποκλιμάκωση των τιμών;

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν με την αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος θα μπει στο πάγο το μέτρο της επιδότησης που έχει εξαγγελθεί.

Δεν μπαίνει τίποτα στο πάγο απάντησε και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο θα συμβεί αυτό. «Ήδη έχουν επηρεαστεί οι τιμές ρεύματος του Ιουλίου από τις ημέρες που είχαμε πάρα πολύ υψηλές τιμές. Οι τιμές ρεύματος είναι ακόμη πολύ υψηλές.  Αυτές έπεσαν από τις ακραίες τιμές διότι έγινε αποσύζευξη  με την αγορά της Βουλγαρίας » είπε και ανέφερε τον λόγο για τον οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το ποσό του τέλους που θα επιβληθεί στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Εάν δεν τελειώσει το φαινόμενο τότε δεν μπορούμε να πούμε πόσο φόρο θα βάλουμε φόρο. Γιατί το τέλος αυτό είναι ένα συγκεκριμένο ποσό .Εάν δε ξέρω πόσα είναι τα ουρανοκατέβατα κέρδη τότε πώς θα αποφασίσω να βάλω το τέλος»  σημείωσε και διευκρίνισε πως ουρανοκατέβατα κέρδη θα είναι το διάστημα που οι τιμές του ρεύματος είναι υπερβολικά υψηλές.  Και συνέχισε λέγοντας πως « εάν πέσουν οι τιμές του ρεύματος και επανέλθουν σε μια κανονικότητα τότε θα μειωθούν τα κέρδη και το τέλος .Συνεπώς καλύτερα είναι να έρθουμε και να πούμε το ποσό του τέλους μόλις λήξει το φαινόμενο αυτό προκειμένου να λειτουργεί αυτό ως ένα κίνητρο για καλή συμπεριφορά».

Για τις επιχειρήσεις 

Επίσης μίλησε και για τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που έχουν υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και δεν μπορούν να πληρώσουν τις αυξήσεις τότε έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν από την 1η Αυγούστου τύπο τιμολογίου ρεύματος, δηλαδή χρώμα είπε.

«Η παρέμβαση έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο, δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουμε όταν η αγορά λειτουργεί σωστά», σημείωσε αναφέροντας ότι το γεγονός πως η μεγαβατόρα θα μπορούσε να είναι 300 ευρώ και όχι 800 ευρώ ενώ το κόστος είναι 100 ευρώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.